dimecres, 20 d’abril de 2022

Mossèn Jordi Jorba: Un sacerdot “d’Agermanament”


 Mossèn Jordi Jorba va morir el diumenge de Rams als 88 anys en el seu domicili, a la Casa de Retiro Nuestra Señora de la Merced a la ciutat de Calama.

Amb la influència de l’encíclica del Papa Pius XII “ Fidei Donum” on s’animava a tota l’Església a ser missionera, va sorgir a la diòcesi de Barcelona l’”Agermanament”. Capellans i laics diocesans de Barcelona que sense deixar de ser membres del clergat diocesà, per uns anys, anaven a Amèrica i a l’Àfrica a fer tasques pastorals i després tornaven i eren substituïts per uns altres, d’aquesta manera s’agermanaven la diòcesis Barcelona, amb les d’Amèrica, i Àfrica i comportava un intercanvi.

Mossèn Jordi va a ser ordenat l’any 1961 a santa Maria de Cornellà per el bisbe Gregorio Modrego. De la ma d’Agermanament a finals de 1963, junt amb Mn. Joan Gras, Mn. Enric Olivé i Ernest Martínez Guarné embarcaven a “l’Americo Vespuci” per anar a Antofagasta, situada en el bell mig del desert d’Atacama. Hi arribaren després de vint-i-sis dies de navegació.

Va desenvolupar la tasca de vicari a Calama. Al desert d’Atacama, a dos mil tres cents metres  d’alçada, en una zona de mines de coure. També va ser professor i director a l’Institut  Obispo Silva Lezaeta.

Hi va estar durant deu anys, Va retornar tres setmanes abans del cop d'estat del Pinochet.

A la Diòcesi de Barcelona va ser més de vint i cinc anys Delegat de Missions. Al cap d’aquest període, any 2001, veient que el sacerdots barcelonins a la zona de Calama s’havia reduït, de quatre només hi quedava mossèn Enric Olivé, va decidir tornar al nord de Xile. S’encarregà de la parròquia de Nuestra Señora de la Asunción. També va ser responsable de la catequesi de la Prelatura.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

NovetatsLA ACTIVIDAD MISIONERA DEL MES DE ABRIL

Pauline Jaricot: 200 anys Prop. de la FeDosier castellano

Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.