dimecres, 8 de juny del 2016

L'Església presenta un decàleg per a la cura del medi ambient

Les entitats de l'Església catòlica a Espanya, dedicades a la cooperació internacional i que formen part de la iniciativa " Enllaça’t per la Justícia ", han posat en marxa una campanya centrada en la cura de la Creació, inspirades per l'encíclica Laudato Si '.


 Sobre l'objectiu d'involucrar els bisbes en la cura del medi ambient, els impulsors de la campanya han assegurat que han comptat amb el suport de la Comissió de Pastoral Social de la Conferència Episcopal Espanyola, que presideix l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella . A més, en el Pla Pastoral dels prelats per als propers cinc anys, una de les metes que es proposen és, precisament, aprofundir en l'encíclica del Papa sobre ecologia.

El director de la Comissió de Migracions de la CEE, José Luis Pinilla, ha aprofitat per convidar a tots a "enllaçar" els efectes del canvi climàtic amb la mobilitat humana. "De vegades en les anàlisis es parla de causes polítiques, guerres, fam però poques vegades es posa l'accent en la destrossa ambiental de la Terra com a causa de migracions", ha recordat, alhora que ha fet una crida perquè les poblacions no hagin de fugir de les seves terres. 

Tot i que les organitzacions impulsores d'aquesta campanya pretenen fomentar un canvi a escala planetària, començant per cada persona, han buscat la seva inspiració en la situació que viu la gent de les zones més vulnerables de la Terra com La Amazònia, que abasta gairebé 8 milions de quilòmetres quadrats --14 vegades la grandària d'Espanya--, compta amb el 10% de la fauna i flora del planeta, ocupa el 5% de la superfície de la Terra i el 20% de l'aigua dolça no congelada, però la població és víctima d'una vulneració sistemàtica de drets, una situació que ha posat de manifest la representant de Càritas de Pará (Brasil) i de la Xarxa Eclesial Panamazónica, Ivaneide Ramos.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats

MATERIALS VOCACIONS NATIVES 2024

PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

MISSATGE DEL PAPA-Jornada Vocacions

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.