dijous, 23 de març del 2017

" Allà era molt fàcil trobar-se amb Déu"

La Delegació de Missions de Cuenca facilita un #VeranoMisión amb els seus missioners

El contacte que la Delegació Diocesana de Missions de Cuenca manté amb el seu missioner a Perú, Jesús López hermosilla, ha propiciat organitzar un #veranomisión en el vicariat apostòlic de yurimaguas.. Allà, a la llar Maria de Natzaret, col'labora aquest missioner laic casat, de l'Associació Seglar Missioners de Jesús.


Juan Camilo Valbuena, delegat de Missions de la Diòcesi de Cuenca, considera que és important "ajudar els missioners en el seu treball pastoral, mentre s'ofereix als voluntaris una experiència missionera". Per això, al costat de jesús López Herrnosilla, facilita als joves que ho desitgin, tenir una experiència missionera al Perú. Només hi ha una condició: "ser home o dona de Déu".

 En l'estiu de 2016, dos germans: Alberto i Maria Alcalde, i el seu amic javier Díaz, es van embarcar en aquesta aventura que els va portar del "país de les oportunitats", com qualifica Albert a Espanya, al "país de la felicitat", perquè així és com pot definir ara el Perú. A Yurimaguas, aquests tres joves van treballar colze a colze amb els missioners, i van conviure amb els nens i nenes de la Llar de Maria de Natzaret, gairebé tots ells disminuïts físics.

 Els voluntaris ajudaven els nens discapacitats en les seves teràpies de rehabilitació, però sobretot, com diu Javíer, intentaven que els nens "se sentissin estimats". A través d'aquesta Llar, els missioners han tractat de fer més feliç la vida dels minusvàlids de la selva, que en el millor dels casos "són assumits amb vergonya", quan no "ignorats". No obstant això, Javier afirma que "la fe senzilla i la naturalitat amb què aquests nens parlaven de Déu" feia que hi fos molt fàcil "trobar-se amb Ell".
Alberto va aprendre "molt de cada nen" que va cuidar, "de la seva alegria, senzillesa, esforç i esperit de superació, malgrat algunes condicions realment dures". Per a aquest jove, la selva es va convertir en "un lloc ple de ganes de viure, naturalitat i puresa, on 4 o 5 persones van en una moto, si cal, per no deixar a ningú tirat; un lloc en el qual el temps funciona d'una altra manera, sense aclaparaments i donant-li a cada cosa la importància justa, amb nens per tot arreu i grans famílies que, encara que no tinguin gairebé per viure, t'ofereixen el que tenen i t'acullen com si fossis un altre d'ells". En pocs dies, Alberto es va sentir "ple de vida" i va tenir la seguretat d' "estar en el lloc adequat", i saber que el que allí succeïa era "una obra de Déu".

De vegades cal esperar molt de temps fins que es presenta una oportunitat per "experimentar" la missió. Des que Javier era nen, els missioners van despertar la seva atenció i admiració: "cada vegada que arribava el dia de la Infància Missionera o el DOMUND estava desitjant que el nostre rector portés a la catequesi algun missioner perquè ens expliqués les seves aventures i ens ensenyés fotos d'aquells llocs tan diferents". Ell sempre havia somniat amb poder anar a l'Àfrica o Amèrica. Quan era adolescent, va arribar a la seva parròquia una missionera que els va parlar de molts altres missioners que dedicaven "la seva vida al servei dels més pobres i de l'Església". I la seva inquietud missionera va seguir creixent. A través de Càritas, va tenir l'oportunitat de realitzar la seva primera experiència missionera a Benín; després hi va haver altres oportunitats durant les vacances d'estiu a la República Democràtica del Congo, fins que l'estiu passat va poder anar a Yurimaguas. Després de viure cadascuna d'aquestes experiències, Javier sent "gratitud, molta gratitud, perquè se m'ha brindat l' oportunitat de donar un servei a Déu i a l'Església, i per conèixer els missioners i missioneres que han triat aquesta opció de vida".


La inquietud missionera de Maria anava prenent forma en el seu cor poc a poc, encara que l'ocasió d'anar a la missió va sorgir quan menys ho esperava. La seva mare va escoltar el testimoni que el missioner Jesús López va donar a la seva parròquia i el va posar en contacte amb el grup de joves. Així, aquesta jove estudiant de Cant a l'Escola Superior de Madrid, no s'ho va pensar dues vegades, i l'estiu passat es va embarcar rumb a Yurimaguas. Allà va veure "com viuen la fe en altres llocs tot i les dificultats" (en alguns llocs el sacerdot només pot anar-hi un cop l'any). Perú és “el millor “ que li ha passat a la vida. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.