dilluns, 5 de març del 2018

Mossèn Joan Bagà




El passat dia 24 de febrer va morir Mn. Joan Bagà i Ballús, a l’edat de 87 anys, prevere missioner del bisbat de Solsona a Xile.


Mn. Joan Bagà va néixer a Torà el dia 3 de juliol de 1930.
Va iniciar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona l’any 1944. Va ser ordenat prevere el dia 18 de juliol de 1954.



Durant els seus primers anys de ministeri va servir pastoralment les parròquies de La Coromina, Mollerussa i, ben aviat, l’any 1958 va marxar cap a Santiago de Xile per fer de consiliari de la Joventut Obrera Catòlica. L’any 1961 fou nomenat Director del departament de Relacions Públiques de l’arquebisbat de Santiago.



L’any 1988 és nomenat Vicari general del bisbat de Solsona i torna a residir a la diòcesi fins a la mort del bisbe Moncadas. L’any 1989 marxa novament a Santiago.



A la diòcesis xilena, va desenvolupar una reforma general de l’economia i alhora va desplegar una gran tasca en la publicació de llibres i material religiós per divulgar el pensament cristià.


Descansi en pau.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats

MATERIALS VOCACIONS NATIVES 2024

PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

MISSATGE DEL PAPA-Jornada Vocacions

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.