dimecres, 26 de setembre del 2018

Domund 2018


El 21 d'octubre es celebra el Diumenge Mundial de les Missions (DOMUND) amb  el lema "Canvia el món".

El Domund és una Jornada universal que es celebra cada any a tot el món, el penúltim diumenge d'octubre, per donar suport als missioners en la seva tasca evangelitzadora, en el països de missió.

Lema
"Canvia el món". En el nostre món podem veure fàcilment canvis superficials, que deixen les coses com estaven, i altres de pitjors, perquè deriven d'accions injustes i que atempten contra la dignitat de l'ésser humà.

Davant d'això, els missioners ens mostren que és possible un canvi "a millor", profund i real. Ells poden ser per a tots, i especialment per als joves, un referent de compromís i esperança; les seves vides constitueixen la prova palpable que un cor en el qual ha entrat Déu, amb tota la seva novetat i creativitat, pot canviar el món.


Cartell
- El cub. Aquest conegut trencaclosques suggereix molt bé les possibilitats de transformació del món. Però a més ens recorda aquest poliedre de què parla el Papa Francesc (EG 234-237): "El tot és més que la part, i també és més que la simple suma d'aquestes... El model no és l'esfera, que no és superior a les parts, on cada punt és equidistant del centre i no hi ha diferències entre uns i altres. el model és el poliedre, que reflecteix la confluència de totes les parcialitats que en ell conserven la seva originalitat ... és la conjunció dels pobles que, en l'ordre universal, conserven la seva pròpia peculiaritat ... l'Evangeli no acaba de ser Bona Notícia fins que no és anunciat a tothom, fins que no fecunda i sana totes les dimensions de l'home, i fins que no integra tots els valors a la taula del Regne. "

- Les imatges dels quadrats. Diferents flaixos de la realitat missionera ens ajuden a comprendre el valor transformador de la missió de l'Església "a l'altre de la terra" i la necessitat de participar més activament.

- Les mans. El canvi, neix en el nostre cor; a partir d'aquí, recolzant-nos en Déu, és a les nostres mans.

Els objectius d'aquesta Jornada són:
- Celebrar la Jornada Mundial de les Missions com una gran ocasió per     
   alimentar i expressar el sentit universal i missioner del nostre ser cristià.

- Promoure el permanent compromís de tota l'Església en l'activitat missionera,
   perquè l'anunci de l'Evangeli arribi a aquells àmbits on encara no és conegut.

- Convidar especialment als joves a ser protagonistes en el canvi del món,
   seguint l'exemple de lliurament i caritat dels missioners.

- Donar suport a la tasca evangelitzadora i humanitària dels missioner entre els
   més empobrits, mitjançant l'ajuda econòmica, la pregària i l'oferiment  
   espiritual.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats

MATERIALS VOCACIONS NATIVES 2024

PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

MISSATGE DEL PAPA-Jornada Vocacions

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.