dimarts, 23 d’octubre del 2018

Domund 2018: Canviar el món, en els 1.108 territoris de missió




OMPRESS-MADRID El passat 21 d'octubre es va celebrar el Diumenge Mundial de les Missions, la Jornada que escelebra anualment a tot el món el penúltim diumenge d'octubre, des de 1926. A Espanya es coneix com Domund i aquest any té com a lema "Canvia el món". Un moment per a la generositat que té com a destinació els 1.108 territoris de missió de l'Església en el món.

No es tracta de subvencionar projectes, sinó d'arribar a les persones. Per això, la meitat de la recaptació d'aquest Domund es dividirà en 1.108 parts perquè cap vicariat apostòlic a l'Amazones peruà, cap diòcesi en les difícils zones de l'est del Congo, cap prefectura apostòlica a Cambodja, quedi al marge de la generositat de els catòlics amb el Domund.

S’ajuden projectes, sí, però cada missioner, bisbe o responsable d'una missió, sap que tots els anys, comptarà amb una d'aquestes 1.108 parts. Per això, l'aportació a les missions a través del DOMUND, que les Obres Missionals Pontifícies fomenten, és l'única que arriba a tothom, l'única veritablement "catòlica", que en grec vol dir "universal". Com a mínim, cada territori, atenent a la seves necessitats, rep 30.000 dòlars cada any. Pot semblar poc - és el que ve a costar un automòbil de gamma mitjana - però en països com el Congo (ingrés mitjà anual 474 dòlars) o Bangladesh (590 dòlars) són una ajuda important destinada a les persones que porten endavant la missió.


Els 1.108 territoris de missió estan sobretot a l'Àfrica (512) ia Àsia (479). A Amèrica són 71, tots ells en les regions més allunyades de les grans capitals i zones urbanes. A Oceania són 46, per la seva baixa població. En aquests territoris de missió està gairebé la meitat de la població de la terra, no és d'estranyar que en ells es celebri un de cada tres baptismes del món.

En ells estan també més de la meitat de les institucions d'ensenyament de l'Església i, pel que fa a les institucions socials, són 26.898. En elles s'engloben els hospitals, els orfenats, les residències d'ancians i discapacitats. És aquí on hi ha també els 12.000 missioners espanyols que van deixar la seva terra, literal i físicament, per la missió.

El Papa Francesc, aquest passat maig, enviava un vídeo missatge en el qual deia: "Les Obres Missionals Pontifícies garanteixen, en nom del Papa, una distribució equitativa de les ajudes, de manera que totes les esglésies del món tinguin un mínim d'assistència" .

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.