dimarts, 20 de novembre del 2018

"El mes missioner extraordinari d'octubre de 2019 és una ocasió extraordinària per renovar l'anunci de l'Evangeli"





 "El mes missioner extraordinari d'octubre de 2019 és una ocasió perquè l'Església renovi el seu zel missioner, que és també el propòsit de les Obres Missionals Pontifícies. El punt és el següent: Com inserir la dimensió missionera en la cura pastoral ordinaria, que és també la gran preocupació de Evangelii gaudium? "Aquesta és la reflexió proposada per l'arquebisbe Giovanni Pietro Dal Toso, president de les Obres Missionals Pontifícies (OMP ), expressada aquest 15 de novembre a l'Assemblea General de la Conferència Episcopal Italiana. "El mes missioner extraordinari, - va recordar -, coincideix amb el centenari de la carta Maximum illud de Benet XV. Per a la història de la missió, aquest document marca una frontera determinant, per almenys dues raons: s'ha separat, renovant evangèlicament, l'obra d'evangelització de la colonització i ha insistit en la creació d'un clergat i una jerarquia autòctona de les terres de missió ".

A més, en línia amb el Concili Vaticà II que va proposar la missio ad gentes a la responsabilitat de cada persona batejada (veure AG 5), el tema pel proper mes missioner extraordinari serà "Batejats i enviats. L'Església de Crist en missió en el món ". "El Sant Pare, -va explicar el president de les OMP-, ha triat aquest tema que conté en si mateix els elements essencials que s'han de tenir en compte per planificar i viure aquesta missió. En el baptisme hem rebut vida divina i gràcies a ella som profetes, és a dir, anunciadors del misteri de Crist, enviats per Ell. Crist, que ens envia, és també el contingut essencial de la missió: l'Església no transmet el seu propi missatge, sinó que transmet el que ella ha rebut de Crist, és a dir, la seva pròpia persona ".

Monsenyor Dal Toso en aquest sentit va il·lustrar la naturalesa i missió de les Obres Missionals Pontifícies, que són "una xarxa mundial al servei del Papa per donar suport a la missió i les Esglésies joves a través de l'oració i la caritat". "Són obres del Papa, a través de les quals el Papa s'ocupa de les moltes necessitats pastorals de les Esglésies joves", ha recordat, i "aquesta profunda connexió amb el ministeri de Petrino. També és evident pel fet que el mateix Pius XI, a la fi dels anys 20, instaurés la Jornada Mundial de les Missions i decidís que la col·lecta estigués destinada a les Obra Pontifícia per a la Propagació de la Fe, exactament com una expressió del cura de l'Església universal per les Esglésies de tot el món ".

"La gran tasca de les OMP és la sensibilització per a la missió, que arran de tots els ensenyaments dels Papes i el Concili, és una tasca de tot el Poble de Déu. Les OMP tenen el mandat especial de mantenir viu aquest esperit i és amb aquest propòsit que s'ha proposat la celebració del mes missioner extraordinari d'octubre de 2019 ".
(Agència Fides 2018.11.15)


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.