dilluns, 14 de setembre del 2020

 

Mn. Joan Casañas Guri mor als 84 anys: deu d'ells a Xile.

 

El podem reconèixer llegint la seva obra, pel seu llibre, històric i testimonial, sobre
l'AGERMANAMENT (Edit. Claret, Barcelona 1990).
Com a refugiat xilè a Sabadell visqué compromès amb la pastoral popular i comunitats cristianes de base. També amb el treball manual al costat dels marginats del Drapaire d’Emmaús i diferents institucions de servei al diàleg i la justícia entre les nacions: Lliga dels Drets dels Pobles, CIDOB, etc.. També es comprometé amb la Teologia de l'Alliberament i els Cristians pel Socialisme. Tenia, com Mn Joan Alsina, "Xile al cor".
Com a missions diocesanes de la província Barcinonense el recordem amb agraïment, i el seu llibre ens farà sempre memòria d'allò viscut per molts laics i preveres d'aquestes diòcesis.
Ell visqué aquest agermanament entre Catalunya i Xile en primera persona, des de l'any 1961 al 1973. Fou concretament a Valparaiso, port central de Xile obrer a l'oceà Pacífic. Serví la universitat com a consiliari i professor de Teologia, que havia estudiat a Roma.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.