dilluns, 8 de novembre del 2021

EN MEMÒRIA DE’N JOAN BARCON PREVOSTI

 

Joan Barcon morí a Barcelona el divendres 5 de novembre de 2021 a l’edat de 90 anys.

 Fou enviat a Antofagasta (Xile) l’any 1958 i va treballar allà fins el 1984.

La tasca que el bisbe Valenzuela li va encarregar va ser la de vicari de la catedral i organista, també donava classes a la universitat catòlica del nord, dirigida pels jesuïtes.

El Bisbe el volia tenir com secretari per dedicar-lo a l’apostolat dels joves.

Els motius d’anar a l a missió Xilena es fonamentaven en la carta de Pius XII “Fidei Donum” i ho dugueren a terme per mitjà de la OCSHA (Obra de Cooperació Sacerdotal Hispano Amereicana) que tenia un centre de formació a Madrid.

Aquestes inquietuds es concretaren a Barcelona en la Diòcesi Missionera i l'Agermanament. Capellans diocesans de Barcelona, que sense deixar de ser membres del clergat diocesà barceloní, per uns anys, anessin a Amèrica i a l'Àfrica (Camerún) per col·laborar en les tasques pastorals d'aquells països i després retornessin a Barcelona, essent substituïts per altres capellans. S'agermanaven així diòcesi i pobles de Barcelona, Amèrica i l'Africa i suposava un intercanvi, un rebre i donar, com a germans.

Quan va tornar a Catalunya va exercí de periodista.
 

Joan Barcón i la seva esposa Maria Jesús varen instituir l’ong “Makary-Blangoua” aprovada per la Generalitat el 17 de setembre del 1996.La seva tasca era finançar el treball que realitzaven Mn. Jordi Mas i els seus company a l’extrem nord del Camerun.

Agraïm el seu treball a Xile i a l’ONG.

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.