dilluns, 16 d’octubre del 2017


Quaranta-sis països acullen els dos-cents missioners i missioneres de l'Arxidiòcesi de Barcelona

Deixen la seva empremta als cinc continents. La tasca missionera no entén de destinacions llunyanes, sinó d'estar on necessiten el seu ajut. És una vocació per atendre en moltes ocasions als més desfavorits, per romandre amb els pobles més castigats, i tenir la  constància per fer aquest món una mica més just.

El proper diumenge 22 d'octubre amb  el lema Sigues valent, la missió t’espera, l'Església celebra la Jornada Mundial de les Missions. El Domund és una jornada per posar en valor el lliurament dels missioners i una oportunitat per ajudar-los a desenvolupar el seu treball. L’Arxidiòcesi de Barcelona té al voltant de  200 missioners, d’aquests, el 46 % es troba a Amèrica, el segueix Àfrica amb un 24 %, Europa  amb un 17 % i Àsia amb 13 %


 La història de les missions és la història de la  vocació de l'Església. En paraules del Papa Francesc, en el seu missatge per a la Jornada Mundial de les Missions, " l'Església és missionera per naturalesa; si no ho fos, no seria l'Església de Crist, sinó que seria només una associació entre moltes altres, que acabaria ràpidament esgotant el seu propòsit ". Vocació missionera i responsabilitat dels cristians " en un món confós per tantes il·lusions, ferit per grans frustracions i esquinçat per nombroses guerres fratricides, que afecten de forma injusta sobretot els innocents ".

Els missioners exerceixen una labor evangelitzadora i social, i això inclou des de construir escoles a treballar la terra. El seu treball també es fa  extensiu a programes educatius, sanitaris i socials, prioritzant tot el que millori la vida de les persones.


Els missioners s'han convertit en moltes ocasions en la veu dels que necessiten ser escoltats. Ells  que viuen la vocació fora de les seves fronteres, poden entendre millor  les històries que mouen el món.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.