dijous, 28 de març del 2019


Mor el bisbe Isidre Sala
a la ciutat peruana d'Abancay


Monsenyor Isidre Sala i Ribera, , va morir ahir a Abancay, Perú, a l'edat de 86 anys.


El bisbe emèrit d'Abancay va néixer el 1933 a Bergús, Cardona, i va iniciar els estudis eclesiàstics al seminari de Solsona el 1947. Va ser ordenat sacerdot per la diòcesi el 20 de juliol del 1958. Durant aquells anys va servir pastoralment les parròquies de la Coromina, a Cardona, Valldeperes, a Navàs, Balsareny i Salipota, a Súria.


El gener de 1969 va marxar de missioner al Perú a través de l'Obra de Cooperació Sacerdotal Hispanoamericana (OCSHA), on es va establir a la diòcesi d'Abancay convidat pel bisbe Enric Pèlach i Feliu. Va exercir de vicari parroquial de Chalhuanca i de director de Missions Populars. El 1975 fou nomenat rector de San Jerónimo on va prioritzar les visites missioneres als pobles, la formació de catequistes i va promoure l'ordenació de molts  preveres. Durant aquella etapa, va col·laborar amb la fundació del monestir de les Carmelites Descalces i la construcció de les cases de recés espiritual a San Jerónimo i de La Laguna a Pacucha. També va impulsar la construcció de l'asil per la gent gran, la casa parroquial i moltes esglésies dels pobles de la seva jurisdicció.

El 1986 va ser consagrat bisbe auxiliar d'Abancay. El 20 de juny de 2009 es va retirar, va adquirir la condició de bisbe emèrit i continuà col·laborant a la diòcesi d'Abancay. El 2010 va ser distingit per la Conferència Episcopal Peruana amb la Medalla d'Or de Sant Toribio de Mogrovejo com a reacció al treball fet per la Comissió de la Veritat i la Reconciliació, encarregada d'avaluar els efectes del terrorisme al Perú durant 20 anys, que assenyalava la diòcesi d'Abancay com una de les que suposadament no s'havien defensat els drets humans.

Durant el seu episcopat va destacar per la seva tasca missionera amb visites assídues a les comunitats de la diòcesi, va suscitar múltiples vocacions sacerdotals, religioses i de fidels laics. El 1998 va organitzar el II Congrés Eucarístic-Marià a Cocharcas per celebrar el IV centenari de l'arribada de la imatge de la Mare de Déu de Cocharcas i va aconseguir que la Santa Seu la declarés patrona de la diòcesi.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.