dimecres, 15 de juny de 2016

Mn. Enric i la Maria Rosa des de Calama:


Calama, 8 de juny del 2016
Una bona noticia: després de dos anys i dos mesos de que l’Enric ha tingut el càrrec  d’Administrador Apostòlic, per fi ha arribat un nou bisbe a Calama. Es diu P. Óscar Blanco Martínez i fins ara era rector d’una parroquia de Rancagua, al sud de Xile, religiós de l’orde de la Mare de Déu. Prové d’una familia molt humil del camp, del sud xilè.
Ara tindrà l’entorn del desert en comptes de la verdor i la pluja de la seva terra.
Va ser ordenat bisbe el 19 de maig a Calama. Gràcies a Déu sembla que serà un bon bisbe: és molt humil, proper a la gent i molt sensible a tota la problemàtica social; de la línea del Papa Francesc. Tothom l’ha rebut molt bé.
L’endemà de l’ordenació, la primera Missa com a bisbe la va celebrar al santuari d’Ayquina, a 70 Km. de Calama, en ple desert i a 3.000 m. d’altura. Entre el fred i l’altura es va mig “apunar” (pels que no ho saben, puna és un mareig per falta d’oxigen als llocs alts), però va estar content amb l’acompanyament de la gent i va disfrutar de la bellesa del desert.

El seu primer decret ha estat per nomenar a l’Enric com a Vicari General de la Diòcesi, o sigui, seguirà tenint feina i responsabilitats. La jubilació de l’Enric pot esperar, per quan sigui vell!!!
El altres aspectes, Xile està entrant també en la recessió econòmica global, que fins fa poc no es notava gaire. En la mineria es fa sentir molt, hi ha acomiadaments a les mines perquè ha baixat el preu del coure i llavors els sobra gent. I com que som dependents de les mines, això repercuteix en totes les altres activitats: el comerç, els hotels, el transport… i sobre tot en l’ànim de la gent que fins ara pensava que la seva feina estava assegurada com anys enrera. I a menys feina, més robatoris, més delinqüència, més inseguretat.
Pel que fa als polítics i directius d’empreses, cada dia se saben més irregularitats i, com és normal, no els passa res.De moment els jutges interroguen als acusats, però és difícil que hi hagi cap condemna, sobretot en aquest camp. Ja veieu que no estem gaire lluny del que passa a casa nostra. Per cert, a qui cal votar, si ens deixen als que estem fora? Llegint les notícies també es veu ben embolicat.
Ja veieu que estem també ben divertits..i per rebaixar totes aquestes temperatures, climatològicament les tenim molt baixes, a les nits ja estem sota zero fa dies, ens pronostiquen un hivern molt rigorós. Sort que durant el dia al sol s’està bé.
Esperem que vosaltres disfruteu d’un bon estiu. Una abraçada per a tots
Maria Rosa i Enric

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

NovetatsLA ACTIVIDAD MISIONERA DEL MES DE ABRIL

Pauline Jaricot: 200 anys Prop. de la FeDosier castellano

Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.