dimarts, 29 de setembre del 2020

Comença el Domund en la versió més digital

 



Un any més arrenca la campanya del Domund, la Jornada Mundial de les Missions convocada pel Papa per implicar a tots en la missió de l'Església. Celebrada sense interrupció des de 1926, el Domund s'enfronta aquest any a una situació difícil per la pandèmia. Obres Missionals Pontifícies (OMP) proposa la seva campanya més digital amb el llançament de el vídeo del Domund i de la pàgina web www.domund.es A més del testimoni dels missioners, destaca la primera cursa virtual del Domund i l'exposició "El Domund al descobert" a Burgos.

Una família amb cinc fills a Tanzània. Una religiosa metge al Camerun. Un religiós professor a Vanuatu. Un sacerdot al Japó i un altre a la selva amazònica al Perú. Què tenen en comú? Una crida de Déu, a la qual tots van respondre “Aquí em tens, envia-m’hi”  tal com diu el lema del Domund, la gran festa de les missions de l'Església universal. I precisament per això, són els protagonistes del vídeo del Domund d'enguany, on es mostra la bellesa de la missió universal en una varietat de carismes, localitzacions i tasques. De caràcter testimonial, pretén acostar les seves històries als col·legis i parròquies que aquest any no podran rebre la visita física de missioners, com és tradició.

"A nosaltres ningú ens paga per ser aquí", expliquen Juan Pablo Trenor i María Martínez, una família de el Camí Neocatecumenal amb cinc fills que viuen a Arusha (Tanzània). Entre talls de llum i aigua, amb un idioma que desconeixien, viuen amb els seus fills la seva vida de fe i acompanyen la pastoral de la parròquia. Ells participen en aquest vídeo, com la germana  Rosario García, metgessa, missionera de les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús, que ofereix al mig de la selva de la diòcesi de Yaoundé un hospital, on van molts malalts a curar-se o a morir amb dignitat.

Aquests testimonis s'uneixen als d'Antonio López García germà Corazonista missioner a Vanuatu (Oceania) -, Pablo Seco -sacerdot diocesà al Japó-, o Alfonso Tapia -sacerdot diocesà a la selva amazònica-. Tots ells, des de la seva particularitat, mostren com l'Església ha seguit endavant amb el mandat de Jesús d'anar i fer deixebles per tot el món. Les diòcesis on es torben  aquests missioners  i missioneres no podrien subsistir sense l'ajuda de l'Domund.

 

www.domund.es: més Domund que mai

A més de el vídeo del Domund, OMP llança una pàgina web (www.domund.es ) en la qual es pot conèixer de forma interactiva, la història de cada un  d'aquests missioners, sumades a la de la monja protagonista del cartell, la germana Joana Domínguez, missionera a Angola. Per què vau anar a la missió? Què us vàreu trobar allà? Heu tingut por? Són algunes de les preguntes que els missioners responen en vídeos fets per ells mateixos.

Juntament amb els seus testimonis, s'explica com els diners del Domund mantenen  i ha fet créixer en els últims 30 anys, les Diòcesis on aquests missioners lliuren la seva vida. Només són sis exemples de les 1.115 diòcesi de el món que depenen de la col·lecta del Domund.

Finalment, des de al web es pot accedir a tota la informació de les activitats nacionals d'aquest any: l'exposició "El Domund al descubierto", que en aquesta 6a edició, tindrà lloc a la catedral de Burgos; i la primera cursa virtual "Corre pel Domund". Totes aquestes activitats se sumen a les delegacions de missions de les diòcesis espanyoles, que amb creativitat estan treballant perquè el Domund d'enguany arribi d'una nova forma.

 

Que l'COVID-19 no freni el teu donatiu

Les Obres Missionals Pontifícies animen a que la situació sanitària no obstaculitzi el donatiu d'aquells que vulguin participar en la missió de l'Església. Tot i que en les  parròquies  i col·legis, les col·lectes no es puguin realitzar amb la normalitat dels altres anys, oferim altres  formes per poder-ho fer. OMP ha habilitat els donatius per Bizum, que se suma a altres formes de col·laborar digitals com el pagament amb targeta, la transferència o Paypal.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats

MATERIALS VOCACIONS NATIVES 2024

PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

MISSATGE DEL PAPA-Jornada Vocacions

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.