dimecres, 7 d’abril del 2021

Mossèn Fèlix Miquel Mascort

El dissabte  dia 3 d'abril va morir Mossèn Felix Miquel Mascort.

Formava part de la promoció del Seminari de 1942 a 1954 amb mossèn Jordi Mas. Va ser vicari en parròquies de Barcelona i Badalona, i rector de Sant Pere Molanta, arxiprestat de Vilafranca, des d’on l’ajudaren a fer pous al Camerun.

Durant molts anys col·laborà
a l’Arxiu Diocesà de Barcelona.

Va ser enviat al Camerun pel cardenal Ricard Maria Cales l’any 1995 i va estar a les missions que regia Mn. Jordi Mas. El va ajudar en el seus treballs a l’hospital de Mada i en el centenar de pous que varen fer per aquella comarca. Els nuclis més habitat foren els primers en tenir pous: Makary, Blangoua, Blaram, Kòfia, Madà, Am Chilga, Hille Alifa, Blame, Bodó, Karama, Goulfey, Kobro, etc. Hi va estar durant tres anys, posteriorment continuar anant-hi varis anys durant mig any.

Mossèn Fèlix era seguidor de l’esperit de Carles de Foucauld: auster, aventurer, viatger per Algèria, Mali, el Niger, Nigèria, Burkina Faso i Camerun. Al Senegal uns guerrillers armats amb metralletes el varen amenaçar de mort.

Hem trobat  algunes  dades en el llibre de Joan Barcon “Barcelona Missionera” (2007).

El dol de la dimensió missionera de l’Arxidiòcesi de Barcelona està plena d’agraïment, i reconeixement de la seva missió que el va portar  a l’Àfrica.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.