divendres, 15 d’octubre del 2021

En memòria del pare Antoni Calvera i Pi, missioner combonià

 


El catorze d'octubre va morir el pare antoni Calvera missioner combonià que va estar a l'Àfrica. El primer Destí fou Etiòpia l'any 1982. Hi va estar cinc anys. D'aquesta etapa comentava que a Europa convertim la pobresa en un espectacle sense preguntar-nos el perquè de la situació i sense plantejar-nos que podríem fer per ajudar-los.

La seva segona etapa com a missioner va ser a Sud-àfrica, on va viure 12 anys. Hi va arribar el 1992. En aquest país va viure el final de l'apartheid i les primeres  eleccions lliures en què Mandela va ser escollit president.

El 2008 el van destinar a Espanya per treballar en l'animació missionera. Ho féu principalment a través del SCAM (Servei Conjunt d'Animació Missionera), Treball que ha realitzat fins a aquest any. També va estar a càrrec el museu africà de Barcelona i fundà el de València.

Els Seus estudis d'arqueologia i antropologia, junt amb l'estudi de tres llengües africanes (el Sotho, el Xhosa i el Zulu) el van ajudar en la seva tasca  missionera a l'Àfrica I després en els museus que vaig dirigir.

P. Antoni us trobarem a faltar!.


Per veure les seves reflexions missioneres


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats



PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

ENCUENTRO MISIONERO OCASHA

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.